Houtbouw

Met een houten huis op maat is het sfeervol genieten. Geen koude, stenen muren. Maar juist de warmte en fijne kleur en geur van hout.

Duurzaam

Olympa Houtbouw werkt met duurzame materialen. Wij werken veilig en efficiënt, volgens een bewezen duurzaam concept. Standaard hanteren wij een wanddikte van 140 mm, dit zorgt voor een perfecte isolatie. Een houten gebouw wordt prefab in onze werkplaats gemaakt. Zodat deze snel en veilig op locatie in elkaar gezet kan worden.

Stellac®Wood

Olympa Houtbouw werkt met kwalitatief en duurzaam hout dat uitermate geschikt is voor houtbouw. Stellac®Wood is Noord-Europees vurenhout en voldoet aan de Europese richtlijnen voor veiligheid, gezondheid en milieu (CE- en FSC-keurmerk). Belangrijke materialen en onderdelen van een bouwwerk zijn vaak niet te zien. Deze materialen zijn juist belangrijk voor de kwaliteit, duurzaamheid en levensduur van uw woning.

Stellac®Wood is zowel geschikt voor binnen- als buitentoepassingen. Dit hout is namelijk verduurzaamd en gemodificeerd. Hierdoor neemt het nagenoeg geen vocht op en vertoont het geen krimp tijdens droge periodes.

Het Noord-Europese vurenhout van Stellac®Wood is zeer bruikbaar voor het aan de buitenzijde afwerken van tuinhuizen, chalets, houten huizen, recreatiehuizen en woningen. Dit duurzaam hout kan namelijk onbehandeld worden toegepast. Als u het hout toch een kleur wilt geven, kan het probleemloos overgeschilderd worden.

Betrouwbaar en duurzaam
Wij werken al 30 jaar met duurzame materialen. Onze constructie onderdelen zijn optimaal op elkaar afgestemd.

Breed toepasbaar
Wij zijn veelzijdig met houtbouw constructies. En wij realiseren nagenoeg ieder bouwplan en type gebouw. Afgestemd op uw wensen.

Milieuvriendelijk gebouwd
Het werken met milieuvriendelijk hout kent vele voordelen. Duurzame materialen die veiligheid, comfort, sfeer en warmte brengen.

Goede isolatie
Alle bouwwerken van Olympa Houtbouw zijn perfect geïsoleerd voor een optimaal klimaat.

Snelle realisatie
Wij maken in onze werkplaats geprefabriceerde elementen. Deze zetten wij op locatie snel en kundig in elkaar.

Voor iedereen betaalbaar
Onze efficiënte werkwijze bespaart tijd. Onze standaard elementen zijn voordeliger en onze houten bouwwerken betaalbaar.