Onze efficiente werkwijze

Elk houten gebouw wordt in onze werkplaats in elementen geprefabriceerd en bij u op locatie in zeer korte tijd in elkaar gezet. Tijdens het realiseren van uw bouwproject stemmen we alles af op uw wensen. Olympa Houtbouw is dan ook van begin tot eind betrokken bij de realisatie. Wij maken elke afmeting zelf in onze eigen werkplaats. Wanden, kozijnen, daken én vloeren. Het belangrijkste van een bouwwerk is de fundering. Deze maken wij in overleg met de constructeur vakkundig bij u op locatie. Het is daarnaast ook mogelijk om antieke bouwmaterialen, zoals oude dakpannen of monumentale deuren, in uw gebouw te laten verwerken.

Vakkundige bouwtekeningen

Na de bevestiging van de opdracht maken we direct de bouwtekeningen. We visualiseren alle zijaanzichten en doorsnedes op maat. U kunt bij ons ook, tegen geringe kosten, vooraf een 3D-ontwerp of -bouwtekening laten maken. Wij regelen ook de eventuele aanvraag van de bouwvergunning. De praktijk leert dat onze vakkundige bouwtekeningen vrijwel direct worden geaccepteerd door de Welstandscommissie. Op de website www.omgevingsloket.nl kunt u een vergunningscheck doen.

Paalfundering

Een paalfundering is noodzakelijk als de ondergrond niet draagkrachtig genoeg is. In dit geval moeten er eerst heipalen worden aangebracht. Bijvoorbeeld in veengrond. Olympa Houtbouw adviseert u ook hierin.

Vloer en fundering

Het belangrijkste onderdeel van het bouwwerk is de fundering. Het maken van een fundering start met een bouwtechnische berekening en bijbehorende tekening. Hier wordt ook bepaald welk soort fundering er gebruikt gaat worden. Hierbij rekening houdend met het type ondergrond en het gewicht van de constructie. Als de draagkracht het toelaat, werken we met een plaatfundering. Een vloer met vorstrand. Op deze betonnen vloer bouwen we vervolgens het door u gekozen houten basissysteem op.

Ramen, deuren en kozijnen

Met zorg plaatsen wij de ramen, deuren en kozijnen. Ze worden twee keer in de grondverf gespoten. En wij voorzien ze van hoogwaardig hang- en sluitwerk. De deuren voorzien wij van een meerpuntsluiting en veiligheidsscharnieren. We plaatsen tochtstrips in de deurkozijnen en zetten tochtkaders in de ramen. Op de onderdorpels brengen wij slijtstrips aan. De garagedeuren worden geïsoleerd of massief geprofileerd in plankmotief. Alle glasopeningen worden in de fabriek voorzien van HR+ of HR++ isolatieglas.

Daken, dakhelling en dakbedekking

Onze dakhellingen zijn in elke uitvoering leverbaar. Geef uw dak een groene uitstraling en kies voor een sedumdak. Of ga voor een authentieke look met gebakken pannen of sneldek betonpannen. Voor een watervaste bescherming voorzien we platte daken van een hoogwaardige bitumen dakbedekking. Gaat u liever voor een milieuvriendelijkere variant, dan gebruiken we een EPDM kunststof dakbedekking.